Fördelar

Upptäck fördelarna med etsning och laserskärning

Vi tillverkar genom etsning och laserskärning komponenter i metall som är mellan 0,01 och 4 mm tjocka. Precisionen är enastående. Spannet är oändligt då vi tillhandahåller såväl dekoration som funktion genom vår teknik både på industrisidan och inom home design.

Vi är stolta pionjärer i Norden inom etsning och idag är vi en av få aktörer i Europa som har denna typ av tillverkning.

Etsning och laserskärning är mycket exakta metoder och du kan förvänta dej extremt hög detaljåtergivning. Vi jobbar med snäva toleranser i konturskurna och/eller partiellt avverkat material. Lämpligheten vid komplexa detaljer är oöverträffbar.
”Ett hål eller femtiotusen – spelar ingen roll”

En annan fördel är kostnadseffektiviteten eftersom behovet av kostsamma och tidskrävande verktyg är obefintlig. Det ger oss en överlägsen förmåga att påbörja tillverkningen utan att spilla tid. Allt detta vid såväl små som stora serier.

Fördelar Industridesign

Vi har försett industrin med skärmburkar till kretskort, brickor och shims för sammanfogning av detaljer och Huskvarnas galler-visir som används vid skogsröjning, för att nämna något ur vår oändliga repertoar. Ibland har det också rört sig om rent industri-dekorativa detaljer, som instegslisterna till Volvos XC40-modell.

Se storheten i det lilla!

Att kunna arbeta med hög precision i extremt små format är kritiskt för många av våra kunder. Vi är leverantörer till några av världens mest välrenommerade producenter av allt mellan rymdteknologi till klocktillverkare.

Kanske har du sett Skultuna Mässingsbruks ljuslyktor, ritade av Lara Bohinc, glimma i TV4-morgon?

Dessa tårtpappers-sirliga lyktor, med välkänd design, är tillverkade här, på Mikroponent i Värnamo. Eller vad sägs om inbjudningskort till specialevent och produkter till Bengt o Lotta? Vi har även tagit fram metallskyltar till Vedum badrum, plaketter och oändligt mycket mer. Sist, men inte minst, kan nämnas kopparfigurerna i Bertil Valliens glaskonstverk. Dessa vandrade rakt ut från vår fabrik och in i folks hjärtan, från det spännande glaslandskap som omfamnar dem idag.

Endast kreativiteten är begränsningen! Vår teknik lämpar sig utmärkt för dekor- och designperspektivet och vi följer med spänning de projekt våra kunder utmanar oss med.

Produktexempel